Dolce Vita

duminică, 21 octombrie 2007

High Fashioned Dolls/Movie STARS Characters









I love The Tonner Dolls

Robert Tonner a pus bazele companiei Tonner Dolls in 1991. Daca la inceput le modela in portelan (primele modele erau manufacturate in propriul garaj), la un moment dat a trebuit sa mareasca productia si, pentru ca nu se descurca singur, a acceptat materiale ca plastic si vinyl. Papusile de portelan costau in jur de 400-600$ in '93; acceptand fabricarea lor in China, unde mana de lucru era mult mai ieftina (in jur de 12$ bucata - care ajungea la 300$ la vanzare), a reusit sa respecte cererile pietii.
Astazi multe dintre papusile sale sunt personaje din filme sau desene animate; primul astfel de personaj a fost "Alice in Wonderland", dupa ce a obtinut licenta de la Disney. Pe cand inca lucra in portelan, fiind fascinat de Eroii Benzilor Desenate, a lansat pe piata trei modele: Superman, Lois Lane si WonderWoman. Doar 500 exemplare din fiecare, ajungand la 500$ bucata.
Au urmat The Fashion Dolls - Tyler Wentworth - 17 modele - desi erau constienti ca lupta cu fenomenul Barbie. In plus, preturile mari (1200$ bucata) nu permiteau colectionarea lor, in adevaratul sens al cuvantului. Au atins insa celebritatea.
In 2000 a primit licenta pentru fabricarea papusilor - personaje din filmul Chicago. Mai dificil de obtinut a fost licenta pentru personajele din "Harry Potter".
Personal, am admirat colectiile "Gone With the Wind", "Mary Poppins", "Pirates of the Caribbean", "New York City Ballet" si, desigur, THE METROCOUTURE DOLLS.

De altfel, intreaga colectie fall/holiday 2007 este fabuloasa.

Mai multe informatii aici

http://www.tonnerdoll.com/2007FHcollection.htm

Niciun comentariu: