Dolce Vita

duminică, 18 noiembrie 2007

Ploua si e frig...


Vreme de stat in casa si framantat cozonaci pe care sa-i servesti musafirilor care au indraznit sa iasa prin ploaie, alaturi de vin fiert cu scortisoara si zahar brun, servit in cani de pamant.

Vreme de oprit gandurile din zbor ca sa nu se ude, apoi depuse la hibernare, la caldura, sub o patura pufoasa care miroase a vanilie, de la betisoarele HEM.

Vreme de baut ceai de iasomie si de terminat cartile incepute acum trei zile.

Vreme de visat ca nu esti singura pe canapea si el te tine in brate, cu barbia pe umarul tau, citind aceleasi randuri si intelegandu-le sensul o data cu tine.

Vreme de privit filme de pe MGM sau filme vechi pe DVD, rontaind pricomigdale pe care le lasi sa se topeasca in gura in momentele cheie, ca sa nu faci zgomot.

Vreme de blocat visele, lasandu-le sa pluteasca undeva departe, pe ape mai linistite, pana cand o sa stii sa le implinesti sau o sa stie ele sa se implineasca singure, de la sine. Pana cand o sa fii pregatita pentru ele.

Vreme de alungat cocorii zgribuliti de la fereastra, desenandu-le drum spre soare, ca sa nu se rataceasca.

Vreme de multumire ca esti in casa si e liniste si cald, iar el o sa aiba timp sa te iubeasca mai tarziu.

2 comentarii:

Raluca spunea...

e vreme de trait intortocheat amalgamul de sentimente. asa cum ai scris si tu e genul de vreme de "ea si el" si patru brate imbratisate de frig, de dor...

Anonim spunea...

Vreme de citit... E mai mult decat atmosfera ideala pentru a pune mana pe-o carte, pe un fond muzical relaxant, a la Enigma...