Dolce Vita

luni, 3 martie 2008

Aer de Magheru... I love my uptown!



Ii scriam Annei de la Pocket Thought ca astazi, pentru prima data pe anul asta, am avut timp liber after work. Ea spunea ca nu ii place in Kristal. Mie da. Si mai spunea ca regreta ca nu mai sunt concerte de jazz in Green.

"N-am mai fost in Green de... Nu mai stiu de cand. N-am mai fost nicaieri de nu mai stiu de cand. Working hard. Saptamana asta am program de dimineata. Asa ca la 15:30 gata treaba. Ajunsa la metrou, nu-mi venea sa o iau spre casa, desi ma trezisem cu noaptea in cap si eram destul de tired. Si m-am gandit sa iau primul metrou care ajunge. A ajuns cel care o lua spre Victoria, nu spre casa. Si asa am ajuns la Romana. Imi era asa de dor sa respir aer de Magheru. Am trecut pe langa Patria si Scala si Carturesti ca pe langa monumente istorice. Prima data anul asta. It was great. Am ajuns tarziu acasa, dar de data asta de drag.:)

Mie imi place in KRISTAL. Pentru ca am intalnit acolo intr-o seara un tip rebel cu fular verde.:)"


Da, fular verde. U know, like youth and hope. Nici nu se putea altfel. Daca ar fi fost rosu... mi-ar fi placut si daca ar fi fost rosu, dar nu s-ar mai fi potrivit atat de bine cu ochii aia incredibil de verzi.:)

Revenind la subiect... Am fost pe Magheru azi. Yeeee!!! Am luat toate magazinele la rand. Am vazut locul unde cineva a pupat-o pe Mimi.:) Am probat o gramada de haine, mi-am cumparat cateva. Si o clama in forma de fluture. Negru. Neagra.:)

Oare exista vreo persoana in Bucuresti care sa nu-si aminteasca anumite momente speciale atunci cand trece prin Centru? Primele intalniri, acolo. Iesiri cu fetele, acolo. Depresii after boys vindecate, acolo. Evenimente sarbatorite, acolo. New friends, acolo. Iesiri regulate, la Laptarie, tot in zona. De la Romana pe jos pana la Unirii si invers. Blind dates la Coloane sau la Mac. Primele cluburi. Primul frappe. Primul cocktail. First kiss nu se pune, asta a fost pe la Academie and it's another story.;)

Oh, boy, i love my Bucharest. It's my uptown and it's given me the strength I needed.

23 de comentarii:

Alex spunea...

:) uneori si mie imi place Bucurestiul... cred ca mai mult noaptea... cand strazile sunt mai pustii sau cand centrul e mai luminat si mai plin de viata... si am redescoperit de curand centrul vechi... Lipscani si alte stradute cu case darapanate in care gandurile nu mai au ecou, ci par mereu la locul lor... frumos ai scris azi, iti multumesc...
Noapte buna!

Elisa spunea...

I love my Bucharest, too! :)

Ana St. spunea...

un tip cu fularul verde :-?...detalii? :D...i know one too :))

Unknown spunea...

OOO da, locul de blind date de la mac, la coloane si frappe-ul de pe magheru... couldn't be better....

Annie spunea...

@Alex: Multumesc si eu, Alex. Take care.:)

@Rozana: Fiecare cu Bucurestiul lui.:)

@Anna Pocket Girl: Sincer, m-as mira. L-am vazut o singura data, in Kristal, loc pe care ai spus ca il urasti. Nu stiu prea multe despre el. Stiu ce tigari fumeaza, ce bere bea, ca e de-al casei, ca la inceput mi-a parut irezistibil cu parul lui cret si ochii lui verzi, verzi si atitudinea rebela... Apoi cred ca s-a ametit un pic si si-a mai pierdut din farmec. Nu cred ca mi-ar mai placea acum, nici nu-mi doresc s-al revad, dar in seara aceea a fost the energy drop I needed.:)

@Small wonders: Nu-i asa?:) Stiam eu ca sunt multi legati afectiv de locurile alea.:)

Anonim spunea...

Imi place mie care nu sunt din Bucuresti, d-apoi voua...

Abia astept sa vina vara sa pot sa vin mai des. Am fost in weekend. Nu am trecut decat prin cismigiu, tineretului, unirii, universitate.. si nu mai stiu. A fost frumos insa. Abia astept sa inverzeasca copacii si sa fie pornite toate fantanile arteziene... 8->

Anonim spunea...

love my Bucharest. It's my uptown ...nu am inteles exact ce vrei sa spui.."uptown" inseamna "central"..sa inteleg ca bucurestiul este "centrul" tau?

Ana St. spunea...

e si cretz...c dubios =)).Poate o fi acelasi :)),da numai ca nu fumeaza :-?

Annie spunea...

@Marius: Stiu un loc de unde se vad de sus fantanile arteziene. O priveliste magnifica.

@Anonim: Da, se voia a fi o exprimare metaforica. Centrul universului meu, pentru ca it lifted my spirit. E o chestiune personala, acelasi efect l-ar fi avut probabil si vizitarea liceului sau a vechiului meu cartier. Eu numai in Bucuresti am trait astfel de experiente, a caror amintire ma poate energiza. Altii au si Mamaia, Sinaia... Daca nu ai inteles, inseamna ca nu mi-a iesit. Sau ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda. It doesn't really matter, fiecare e liber sa inteleaga ce vrea - si poate. ;)

@Anna Pocket Girl: "Al meu" fuma Winston. Erau singurele tigari disponibile la vanzare in momentul ala in club. Sincer, nu cred ca e vorba de aceeasi persoana, dar cine stie? Oricum, nu cred ca vreau sa-l revad. Prefer sa raman cu o amintire placuta. Cu mici exceptii. Purta, de exemplu, o pereche de jeans care nu ii avantaja posteriorul. Vezi, nu trebuia sa incep sa vorbesc despre el, deja ii gasesc defecte pe masura ce imi amintesc.:)

Annie spunea...

@AnnaPocket: Daca la posturi pot intra sa rectific eventualele greseli, la comentarii nu pot. Poate n-ai observat, dar am scris gresit mai sus "sa-l revad". Stiu cum se scrie, a iesit asa din graba. Really, really.:)

Anonim spunea...

cocktail nu coctail;)am observat ca scrii in engleza anuite expresii ca si "it was great" "working hard" asa ca am simtit sa te corectez cocktail vine de la cock cocos si tail coada.denumire e a aparut dupa al 2.lea razb mondial in america si se numea asa din cauza diferitelor paie si imbrelute care ieseau din pahar ca o coada de cocos

Annie spunea...

@Anonim: In DEX nu exista cocktail, ci coctail. Insa o sa rectific in text, pentru ca nu mi se pare nici mie corect. Nu as scrie nici sexy cu "i" in loc de "y", asa ca...

Multumesc pentru comentarii si lamuriri. As prefera sa-ti publici numele, dar fiecare are dreptul la pelerina care il face invizibil, macar pe blogosfera, asa ca n-am sa insist.

Annie spunea...

Cat despre expresiile folosite in enegleza... Ai observat cred ca fac asta doar ocazional. O sa-mi treaca. E doar o perioada, asa cum se intampla uneori sa adopt expresii ale unor prieteni cu care vorbesc mai des. Nu spun ca ar fi incontrolabil, doar ca... pe mine nu ma deranjeaza. Si nu e o chestie de durata.:)

Anonim spunea...

de unde anume? trebuie sa-mi arati si mie... cand mai trec prin bucuresti

Annie spunea...

@Marius: Iti arat, iti arat.:)

Bianca H. spunea...

Abia astept sa vina vara, sa ascult muzica buna in green,sper sa mai reziste locusorul ala ca tare drag imi este...cine stie,poate ne'om vedea pe acolo...totul este posil:)

Anonim spunea...

pacat ca e prea aglomerat pentru gustul meu :D

Ana St. spunea...

la multi ani...si sa traim :D

Annie spunea...

La multi ani si tie, Anna. And take care... Let me know if is there ANNIEthing I can do for you, ANNIEtime.;)

Annie spunea...

@memmories: Nu e aglomerat peste tot.:) Si depinde si la ce ore alegi sa te plimbi, sa-l cunosti. Depinde si cu cine (aici ma refer totusi la prieteni, povestile de iubire se pot consuma in orice spatiu si oricum ti-ar distrage atentia:P). Noptile de vara sunt ideale pentru asta.

@whiteshadow: Asta am invatat in timp, ca totul este posibil.:)

Anna spunea...

Da, da .. multe amintiri legate de centru! :)

Anonim spunea...

din ce cladire e facuta poza asta? nu imi imaginez nimic asa inalt in zona aia din diagonala de inter.

Annie spunea...

E posibil sa fie facuta din elicopter.