Dolce Vita

marți, 12 februarie 2008

Despre lucrurile nefiresti.



Nu pot si nici nu cred ca vreau sa incerc sa inteleg lucrurile nefiresti. Nefiresti, cum sunt lebedele in Romania, iarna. Nefiresti, cum sunt mugurii de liliac ninsi in februarie, asa cum am vazut deunazi in fata blocului. Nefiresti, cum sunt freziile in august si tuberozele in decembrie. Cum sunt ciresele proaspete cand afara sunt -n grade.

Cum sunt bataile cu rosii sau portocale in unele tari, in scopuri distractive, cand in Africa atatia copii mor de foame. Cum sunt eforturile din ce in ce mai mari si mai costisitoare de a lumina orasele de sarbatori, in loc sa se lumineze sufletele si mintile.

Cum e iubirea care inceteaza sa mai existe din senin. Cum e instinctul de a lovi persoana pe care stii sigur ca de fapt o iubesti. Cum e lehamitea de grija ce ti-o poarta ce-i dragi. Cum e nepasarea fiintei de care iti pasa cel mai mult. Cum e sa nu poti sa spui sau sa faci ceea ce stii ca vrei si trebuie sa spui sau sa faci.

Toate astea sunt nefiresti. Nu stiu daca e mai bine sa le infrunt, sa le analizez si sa incerc sa le caut o solutie sau sa le ignor, asa cum fac aproape toti ceilalti.

16 comentarii:

Marcel spunea...

:) Se pare ca mai sunt oameni care observa contradictiile idioate... parintii care te sugruma cu dragoste, iubire care dispare brusc de parca ar fi fulger...multe...Nu prea poti sa le eviti sau sa le ignori, asa ca esti nevoit sa le analizezi, sa le cauti solutii...Sa le infrunti!

nikosita spunea...

cred ca raspunsul variaza in functie de fiecare om :)

ps: contradictie: un cersetor intra in autobuz si incepe sa spuna ca ii e foame. nimeni nu ii da bani. la un moment dat unui om i se face mila si scoate o bucata de paine si i-o intinde. cersetorul se uita si apoi intoarce spatele si continua sa ceara de mancare. we live in a sick world.

Anonim spunea...

Cum poti sa spui "Te iubesc" cand de fapt nu e adevarat?

Bianca H. spunea...

nefiresti dar adevarate din pacate..

Ana St. spunea...

cred ca e bine sa le infrunti dar in spatiul tau..celelalte la scara mai mare sunt mult prea greu de inlaturat :(

Nopol spunea...

A ignora nu-i nicodata solutia. Tot ce e in jurul nostru are legatura cu noi, direct sau indirect. Daca am fi putin responsabili, am rezolva multe din problemele cu care ne confruntam azi. Eu zic ca trebuie sa privm situatiile in fata si acolo unde trebuie schimbat ceva, s-o facem. Asta daca intr-adevar ne pretuim si pretuim viata insasi.

Annie spunea...

@marcel: Le infrunt, dar vezi tu, unele sunt atat de ilogice, atat de neasteptate incat raman blocata in fata lor si nu stiu cum sa reactionez.

p.s. bine-ai venit, te mai astept pe aici, ANNIEtime;)

@nikosita: Asa e, variaza in functie de fiecare om si de fiecare situatie, dar tot nefiresti raman si nu pot sa nu le urasc, pentru ca sunt nefiresti in sensul rau... si uneori degeaba imi propun sa le infrunt, pentru ca stiu ca nu pot decat sa ma ridic si sa merg mai departe; le infrunt, dar nu le pot schimba.

@marius: Nu e asa de greu, majoritatea fac asta foarte usor, traim intr-o lume superficiala si mincinoasa. Mult mai dificil mi se pare sa simti asta si sa stii ca o spui degeaba, pentru ca te lovesti de un zid de ignoranta. Unii o spun din inertie. Altii ca sa obtina ceva. Mai sunt si cei care stiu ca trebuie sa spuna ce vrea persoana de langa ei sa auda, uneori o fac pentru a-i oferi acelelei persoane iluzia unei fericiri posibile. Sau cei care vor sa creada ca iubesc si se mint singuri, o spun doar ca sa incerce sa se autoconvinga, pentru ca simt nevoia de apartenenta. Sunt f. multe cazuri si f. multe explicatii. Dar nu e deloc greu. In 99% din cazuri e josnic, dar nu greu.

p.s. si pe tine te mai astept pe aici, ANNIEtime;)

@white shadow: Asa este... Bine-ai revenit pe la mine!:)

@pocket girl: Da, asa este, dar uneori imi vine greu, nici cele din spatiul personal nu sunt usor de combatut... Oricat de mult te-ar revolta ideea ca ceea ce se intampla nu e corect si nu e drept, nu poti decat sa tragi un semn de alarma, sa te razbuni sau, cel mai inteligent, sa mergi mai departe cu lectia invatata si sa stii ca te poti astepta la orice.

@nopol: Da-mi voie sa te contrazic, exista cazuri cand e mai bine sa ignori decat sa te implici in ceva ce ar insemna doar pierdere de timp si energie. Asta la modul general...
In cazul lucrurilor nefiresti despre care vorbeam, ai dreptate. Nu e ok sa le ignoram. Dar nici nu intram in istorie daca ne luptam cu morile de vant, a intrat deja altcineva inaintea noastra.:) Si da, responsabilitatea are mare pondere intr-o viata traita demn si firesc.

Multumesc pentru comentariu si sper sa ma mai vizitezi.:)

Anonim spunea...

eu nu am spus ca ar fi greu... vroiam doar sa spun ca ma enerveaza cand cineva spune asta dar de fapt nu simte asa

Annie spunea...

@Marius: Da, e enervant, mai ales cand esti tu cel mintit. Ei, o sa te calesti cu timpul, scapa de sensibilitatile astea, ca lumea e rea si o sa te tot lovesti de persoane false.:) Invata sa te astepti la orice, de la oricine, altfel o sa ajungi mereu sa te enervezi sau, mai grav, sa suferi. Asta nu inseamna sa-ti pierzi increderea in oameni, ci sa inveti sa faci selectii... si sa-ti pastrezi o doza minima, dar necesara, de scepticism.

Marcel spunea...

Nefiresc... e sa-ti spuna azi: maine semnam actele pentru casa, la anul facem un copil... iar luna viitoare: cariera este cea mai importanta pentru mine - voi pleca in ... alta tara... Este nefiresc sa simti ca ti-ai pierdut 5 ani din viata? Este nefiresc sa treci peste asta si sa-ti doresti s-o iei de la cap?

Annie spunea...

Nu, este foarte firesc sa treci peste asta si sa-ti doresti sa o iei de la capat... cu altcineva...:)
Si-a stabilit fata prioritatile, a constatat ca-si doreste altceva si nu te incadrezi in planuri... Zi merci ca nu era si un copil in peisaj! Ai aflat la timp ca nu era pentru tine. Oricum, la cinci ani apare perioada critica in orice relatie. Bafta cu urmatoarea.:) Take care!

Elisa spunea...

Nu ai cum sa intelegi lucrurile nefiresti, poti doar sa le traiesti, sa fii martora la ele si daca esti norocoasa, atunci cand trebuie, sa te bucuri de ele!

Annie spunea...

@Rozana: Eu ma refeream mai ales la acele lucruri nefiresti cu iz negativ. Numai fericita n-o sa ma consider atunci cand, intr-un mod total nefiresc, el o sa hotarasca pur si simplu ca nu ma mai iubeste. Cand o sa inceteze sa ma vada la locul meu in lumea lui. Cand o sa ma vada altfel decat sunt, pentru ca vrea sa incerce si altceva. Altceva nu neaparat mai bun, doar altfel. Nou. Urasc si faptul nefiresc ca presimt mereu aceste lucruri, aceste inceputuri ale sfarsiturilor, si totusi aleg sa le ignor.

juLie spunea...

totul e nefiresc acum...

Alex spunea...

paradoxuri ? sau tu cum le-ai spune ? uneori , din lucrurile nefiresti se pot naste si minuni, deci ... acum nu stiu exact la ce te referi tu ;)
Ai grija de tine !

Anonim spunea...

foarte tare!