Dolce Vita

sâmbătă, 12 iulie 2008

Greta Garbo: 2 motive pentru care merită invidiată





Primul motiv: John Gilbert, unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi ai anilor ’20, i-a fost partener în mai multe filme. Cuplul pe care cei doi l-au format în „Flesh and The Devil”, în 1927, a fost considerat drept „a match made for box office heaven”! Se pare că Gilbert a fost atras de Garbo şi în viaţa reală şi a cerut-o în căsătorie de trei ori. Cariera lui a decăzut o dată cu apariţia filmului cu sonor. Gurile rele spuneau că asta s-a datorat faptului că actorul avea o voce cam ciudată, piţigăiată, care stârnea râsetele publicului, dar erau doar zvonuri şi avem drept dovadă filmul „Queen Christina” în care vocea sa era chiar plăcută. Concluzia finală a rămas că declinul carierei sale s-a datorat neînţelegerilor cu Louis B. Mayer, boss-ul studiourilor, care, după o ceartă al cărei motiv era Greta Garbo, a jurat că-i va distruge cariera lui Gilbert. Adevărul nu va fi aflat poate niciodată, dar John Gilbert a început să bea foarte mult şi a murit în 1939 (după alte surse în 1936), în urma unui atac de cord. Unii spun că avea 36 de alţi, alţii că avea 40. Fiica lui, Leatrice Gilbert Fountain, a publicat în 1985 o carte despre tatăl şi mama ei, numită „Dark Star: The Untold Story of The Meteoric Rise and Fall of The Legendary John Gilbert”. Dacă are cineva o copie şi vrea să o împrumute, pot fi contactată la adresa de e-mail de la profil.

p.s. Să-mi explice şi mie cineva de ce nu mai există bărbaţi care să arate aşa? Trăsături perfecte, privire hipnotizantă, ţinută impecabilă, de drag să-i faci moştenitori unui asemenea tip. Plus că era născut pe 10 iulie (1895... sau 1897... vreau o călătorie în timp.. damn, de ce nu se poare încă?), adică era Rac (bun familist, în combinaţie cu o tăuriţă sexy, nu-i aşa?). Ca să nu mai vorbim că s-a născut într-o familie de artişti, cui nu i-ar plăcea o soacră actriţă şi un socru comedian(t)? Ok, ok, ştiu, nu era de „de casă”, a fost căsătorit de patru ori, dar chiar cred că merită să ai o dată în viaţă un astfel de partener, fie şi pentru scurt timp. Şi moştenitori cu ochii ca ai lui!



















Al doilea motiv: Da, aţi ghicit, al doilea motiv este tot de sex masculin şi se numeşte Robert Taylor. Sigur că pentru el merită invidiată şi Vivien Leigh, care l-a avut partener în „Podul Waterloo” (great movie), şi Elizabeth Taylor care "l-a avut" în „Ivanhoe” sau Deborah Kerr (alături de ea l-am văzut pentru prima dată pe ecran, în „Quo Vadis”).

Ştiţi de ce i se spunea „Bărbatul cu profil perfect”?! Cum adică nu există perfecţiune? Uitaţi-vă la poze şi mai gândiţi-vă...

A fost căsătorit de două ori, prima dată cu Barbara Stanwyck, a doua oară cu Ursula Thiess, ambele actriţe. Ursula era de o frumuseţe răpitoare şi mulţi glumeau la vremea respectivă că în sfârşit Robert şi-a găsit o femeie care să fie mai frumoasă decât el. Arăta magnific şi pentru asta a şi rămas în istoria cinematografiei.
Dacă ar fi să aleg între cei doi, l-aş alege totuşi pe Gilbert, pentru că îl găsesc capabil de pasiuni mistuitoare pentru frumuseţi reci şi intangibile, adica demn de a fi personaj central intr-o drama ecranizata.





















6 comentarii:

Diana Adela Martin spunea...

ce atragatori sunt barbatii alb-negru ;)

Annie spunea...

Adevarat... Mai ales cei doi de mai sus! Mi-ar fi greu sa aleg intre ei. Uneori mi-ar placea sa fie legala poligamia si sa ma joc de-a Alba ca Zapada si cei 7...;)

Anonim spunea...

incearca si james dean. ii intrece pe amindoi.

Annie spunea...

James Dean face parte din alta generatie. Sigur ca imi place si el, dar nu il asociez cu cei doi...

Am tot spus, nu mai stiu daca aici sau pe alte bloguri, ca as aseza o fotografie cu el (se poarta acele tablouri mari, desenate, le-am vazut pana acum la Ikea si la Innova, dar sigur sunt in mai multe locuri)langa una cu Audrey Hepburn. Rebelul fara cauza langa simbolul elegantei si aristocratiei. Desi recunosc ca imi placea si Natalie Wood, care i-a fost de altfel partenera in "Rebel fara cauza" si formau un cuplu frumos...

Diana Adela Martin spunea...

:) yees 7 is a desent number. eu il trec pe lista si pe rudolph valentino

Annie spunea...

Mhmmm... Sean Connery era dragut in tinerete... Mi-a placut de el in "Marnie"!